Home » Blog’s » Nieuwsberichten » Levent op de radio!

Levent op de radio!

door | 28 okt, 2020 | Nieuwsberichten, Recherche, Security Awareness

Geschreven door Veerle de Beurs

Let’s Talk Business: Levent Bedrijfsrecherche op de radio!

Woensdag 28 oktober 2020 waren wij te gast bij het radioprogramma Let’s Talk Business van YPCA, De Radiofabriek! Een uur lang mochten wij, onder leiding van Fabienne de Vries, over ons werk praten, uiteraard aangevuld met passende muziek zoals Smooth Criminal van Michael Jackson.

In het programma zijn we ingegaan op betrouwbaar en integriteit op de werkvloer. Want, hoe zorg je er eigenlijk voor dat dit gewaarborgd is en wat moet je doen als dit misgaat en problemen oplevert? Vanuit onze ervaring weten we dat elk bedrijf risico loopt op zaken als diefstal, fraude of onacceptabel gedrag op de werkvloer. Het is belangrijk dat bedrijven hier bewust van zijn en dat er preventief wordt nagedacht over deze risico’s middels bijvoorbeeld een Security Risk Management traject.

Naast de ‘algemene’ risico’s die voor die bij elk bedrijf aanwezig zijn, is ook de problematiek in de voedselindustrie aan bod gekomen. We kennen allemaal de verhalen over drugs die met de bananen mee komen naar Nederland. Onze collega Zita Aling doet op dit moment onderzoek naar de criminaliteit binnen de Nederlandse voedselbedrijven. Het onderzoek geeft inzicht op de interne dreigingen binnen de toeleveringsketen van voedselbedrijven en hoe zij hier (niet) mee omgaan.

Al met al een interessant uur waarin we u veel inzichten hebben gegeven op het gebied van de veiligheid van uw bedrijf of organisatie.

Heeft u de radio-uitzending gemist? Geen probleem! De gehele uitzending (helaas zonder de muziek van Michael Jackson) staat online op Spotify, iTunes, en onder andere Soundcloud!

Klik hier voor de link naar de Spotify

Gerelateerde artikelen

Als ik jou mijn cv geef, geef jij mij dan jouw huissleutel?

Als ik jou mijn cv geef, geef jij mij dan jouw huissleutel?

Als ik jou mijn cv geef, geef jij mij dan jouw huissleutel?”. Het antwoord: ‘Natuurlijk niet’. Toch neemt het gevaar van insider threats toe. In ons eigen radioprogramma “Een kwestie van vertrouwen” bespraken we daarom dit fenomeen. Wat zijn insider threats precies? Wat zijn de gevolgen voor uw organisatie? En hoe maakt u uw organisatie en medewerkers weerbaar tegen insider threats?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin